fredag 3 december 2010

Kalas

Det börjar dra ihop sig till 8-årskalas här. Lillemans kalas har varit av varierande grad. Det var väl sista året på förskolan han ville börja ha kalas. Klassiska kalas ska det vara...med fiskdamm. Inga teman eller utklädning. Han är alltid så spänd och glad att bjuda folk...men under själva kalaset kan det bli lite väl socialt och ofta kan man hitta honom ensam i vardagsrummet medans gästerna härjar i hans rum. Det är inte det sociala utbytet som har varit viktigt...utan de kalastypiska detaljerna. Inbjudan, paketen, tårtan och godispåsen.
Förra året bestämde jag att det fick bli filmkalas. Gott att äta, bra hyrfilm och kalaspyntat...inga krav på samtal. Det var lyckat tycker jag.
I år blir det bowlingkalas! Lilleman fick prova att bowla i somrtas och gillade det massor, och det kändes som ett vinnande koncept att ha en lagom social aktivitet i kalaset.
Lilleman som i vanliga fall gör allt för att slippa vara ute i kylan och inte gillar att gå tjatade igår kväll ut mig i minus 15 för att vi skulle gå runt och lämna kalasinbjudningar. Det blir tre inbjudna plus Storebror och Lilleman...så det känns lagom.

Nu skulle det bara vara trevligt om Lilleman kunde få bli bjuden på kalas nån gång med...för det verkar inte hända. Flera år sedan sist. Vilket han minsan lagt märke till. "Det var länge sedan jag var på kalas" säger han hurtfriskt. Skönt att han än så länge verkar sakna förmågan att bli sårad av sådana saker i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar