måndag 16 februari 2009

Specialintresse

En av de vanligaste "symptom" på Aspergers syndrom är att man har ett specialintresse, iaf vad jag läst mig till hitills. Det verkar ju även vara en av de få sakerna som man faktiskt kan ha stor nytta av när man har AS. Ibland leder det till och med till en yrkeskarriär.
Jag kan inte riktigt se att Lilleman har ett specialintresse än. Han snöar ju lätt in på saker, just nu är det mycket Lego Star Wars...men just data och tv-spel snöar ju faktiskt många barn i hans ålder in på. Fast spelar han inte så leks det SW eller pratas.
Sen gillar han lite udda saker som att läsa sönder kataloger och bruksanvisningar och liknande.
Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite gulligt med specialintressen, även om jag såklart förstår att de ibland kan ställa till det med. Men skulle han bli superduktig på dataprogrammering eller skapa egna spel skulle inte jag klaga...

1 kommentar:

  1. Vi träffade ju en specialist inom området för ett par veckor sen och hon sa att det inte MÅSTE vara så att man har ett specialintresse för att uppfylla diagnosen. Min Lilla har sina hus, ett synnerligen udda intresse, och det överskuggar inte allt. Men, det räckte för att vara ett specialintresse i hennes fall, enligt specialisten.

    SvaraRadera